VIERAAT

Kino Lokakuun perinteiset keskustelut tarjoavat tänä vuonna näkökulmaa pienen ihmisen elämään! Ohjaajavieraamme edustavat nuorta elokuvantekijäkaartia.

Avajaiselokuvan Anatomy of betrayal ohjaaja Nick Dreiden saapuu Suomeen 13. helmikuuta ja vastaa katsojien kysymyksiin elokuvaesityksen jälkeen.

Nikolay Dreyden

Nick Dreiden on teatteriperheen vesa. Isä Sergei Dreiden on näyttelijä ja äiti Alla Sokolova – dramaturgi. Nick päätti Pietarin valtiollisen Elokuva ja Televisio yliopiston ohjaajalinjan vuonna 2005. Hän on työskennellyt televisiossa ohjaajana, käsikirjoittajana sekä leikkaajana. Nikolai vieraili Kino lokakuussa vuonna 2010. Tällöin esitettiin hänen debyyttielokuvansa Angel side (Enkelin sivualttari), jossa Mannerheimia esitti Tapani Perttu. Suomi-yhteistyö jatkuu myös tässä uudessa elokuvassa. Yksi viidestä novellista tapahtuu Suomessa ja valkokankaalla kohtaamme suomalaisnäyttelijä Anu Palevaaran.

Viikonlopun (17.-18.2.) vieraiksi saapuvat Not my job: n ohjaaja Denis Shabajev,

filmz.ru

Shabajev on vuonna 1980 syntynyt Moskovan elokuvakoulujen kasvatti (VGIK ja Marina Razhbeshkinan koulu). Shabajevin ensimmäinen dokumentti Vmeste (yhdessä) palkittiin useilla venäläisillä ja kansainvälisillä festivaaleilla. Nyt esitettävä Not my job (Vierastyö) sai Sveitsin Visions du Reel-festivaaleilla palkinnon innovatiivisimmasta ensimmäisestä täyspitkästä elokuvasta.

Pagans elokuvaohjaaja Valeria Surkova,

Valeria Surkova

Valeria Surkova on 70-luvulla syntynyt näyttelijä ja elokuvaohjaaja. Hän kävi Moskovan taiteellisen teatterin koulun ja on esiintynyt lukuisissa teatteriesityksissä ja elokuvissa. Hän mm. kuului tunnettuun ET Cetera-teatteriryhmään. Myös Valeria Surkova on Marina Razhbeshkinan dokumenttikoulun kasvatti.

Keskustelut lauantaina elokuvanäytäntöjen jälkeen klo 18.30!

Sunnuntaina 18.2. vieraanamme on Arytmian pääosan esittäjä Aleksandr Jatsenko.

kinopoisk.ru

Jatsenkoa haastattelee Jukka Mallinen. Keskustelun tulkkaa Toivo Tupin.